Versek

Platón egyébként azért nem tűrte volna meg a költőket az elképzelt Utópiájában, mert a költők hazudnak. Igazság szerint viszont Platón tudta, hogy a filozófusok nem tudnák felvenni velük a versenyt.
--Kilgore Trout (Philip J. Farmer)

 

Költeményeimet két ciklusba szerveztem egy-egy címadóvers alapján (Felkészülni és Keress tovább). Az előbbi tartalmaz néhány humoros(nak szánt) írást és paródiát, az utóbbinak már minden egyes darabja komolyabb vizeken evez. Azt javaslom, hogy fordított sorrendben olvasd őket, mert hátrafelé vannak a -- szerintem -- legjobban sikerült alkotások.

Bár versírásra elég sok fiatal adja a fejét világszerte, kevesen mondhatják el magukról, hogy vers született róluk, és még kevesebb olyan ember van, akiről egy egész trilógia szól. Én ezen szerencsések közé tartozom, és büszkén adom közre a Petisoft-trilógiát, melyet volt osztálytársam, Matyejszka vetett papírra.

Az itt közölt verseket a gimnáziumi és egyetemi éveim alatt írtam (Tehát mind saját szerzemény, kivéve, ahol egyértelműen feltüntettem, hogy nem), nagy részük megjelent a Rőt Rezeda és a Fregatt diáklapokban, a Trilógia pedig szekrényajtókra filcrajzolva és fénymásolás útján terjedt.


Ez a lap pts oldalai közül való.