Képzeletben

Azokat az írásaimat gyűjtöm itt össze, melyek szépirodalmi jellegűek, és prózai formát öltenek. Az első néhány darab (Fekete szárnyak, Tűzvarázsló, A kurzor, Gyíkbőr Bácsi Törvénykönyve) viszonylag hosszabb, és nem mindig olvasható el egy ültőhelyben, főleg a mai rohanás közepette. Mégis őket ajánlom, akár elvitelre is, mivel -- úgy érzem -- sokkal jobbra sikerültek a lejjebb található rövidebb társaiknál.

Az alábbiakban néhány mondatos ,,kedvcsinálót'' fűzök az egyes művekhez, hogy könnyebb legyen megtalálnod a téged leginkább megszólítót.

Tűzvarázsló. Hosszabb lélegzetű romantikus fantasy történet a tűzről és használóiról. Mire tanítanak minket a lángot?

Fekete szárnyak. Középkori, misztikus témájú színjáték, melyben egy földesúr a sátánnal szövetkezik testvére ellen. A hollókői legenda parafrázisa. Miért csábit minket bűnre a sátán?

A kurzor. Egy fiatal Nobel-díjas gépe lezuhan, és ő nem éli túl az ütközést. Mikor kinyitja a szemét, egy másik, a Földhöz igen hasonló világban találja magát, ahol megkapja a választ, melyet fizikusként egész életében keresett.

Gyíkbőr Bácsi Törvénykönyve. A tipikus fantasy-regény egyéni (?) hangvételű paródiája. Kissé ügyetlen a szerkesztés, és feleannyi szereplő sincs, mint ahány név, de ez belefér a műfajba.

Énekek éneke. Néhány bibliai sor ,,megfejtése''.

A lehulló lepel nyomában. A közeljövőben játszódó történetben végre lerántják a leplet a világ első emberszabású robotjáról.

Királylány-trilógia. Három rövid monológ foglalja össze egy hosszú álomra ítélt mesehős megmenekülését. Van-e erőnk ahhoz, hogy változtassunk az előre leírt történeten?

Ha lelassítasz. Miért vagyunk idegenek, és miért nem fordulunk társaink felé?

Az én Magyarországom. Naiv vélekedés arról, hogy milyen világot lennénk képesek építeni magunknak, ha nem akadályozna a forráshiány.


Ez a lap pts oldalai közül való.