Szerelmem első lázálma

Nemrég a kereskedelmi reklámcsatornák között kapcsolgatva érdekes szereposztásra bukkantam: a gyereknap alkalmából általános iskolások játszottak korunk népszerű 3--3-as párosító vetélkedőjében. Ezúton szeretnék én is meghirdetni egy hasonló ismerkedési módszert a Fregatt fiatal olvasóinak.

Ha felsős vagy, és optimális partnerre vágysz, nem kell önismereti tesztek százait kitöltened, és nem kell hamburgerek ezreit elfogyasztanod a próbarandikon, mire megtalálod az igazit. Mindössze négy egyszerű kérdésre küldd el a válaszod a Palackpostába, és mi megtaláljuk Őt Neked.

-- Mit tennél, ha órán a kezedbe kerülne egy szerelmeslevél, amit szíved választottja írt, de nem neked?

1. Hamisítanék egy válaszlevelet, de nem neki.

2. Papírrepülőt hajtogatnék belőle, és megcéloznám vele a tanárt.

3. fiúknak: Összehívnám a bandát, és mind a kettővel tisztáznánk a félreértéseket.

3. lányoknak: Felhívnám a barátnőim figyelmét riválisom jó tulajdonságaira.

-- Kedvesedet az osztálytársaid folyton cikizik. Mit teszel?

1. Kedvesemmel megbeszélem, hogy visszacikizzük az osztálytársakat.

2. Megkérem anyut, hogy a szülői értekezleten név szerint említse meg a cikizőket.

3. Soha többet nem adom oda az osztálytársaimnak a matekleckét.

-- Hogyan mutatod ki, ha tetszik neked valaki?

1. fiúknak: Elkísérem a könyvtárba, és leveszem neki a magasabb polcokon lévő könyveket.

1. lányoknak: Elkísérem a könyvtárba, és elolvasom helyette a kötelező olvasmányokat.

2. fiúknak: Átadom neki a helyet a buszon.

2. lányoknak: Átadom neki a helyet a gépteremben.

3. Minden nap felajánlom neki az ebédjegyemet.

-- Hogyan szabadulsz meg a nem kívánt csábítótól?

1. Elkísérem a könyvtárba, és ráborítom a polcot.

2. Számtech órán az ő nevén lépek be a chat-be, teszek pár többszörösen félreérthető célzást, majd megadom a telefonszámát.

3. Csak akkor adom neki oda az ebédjegyemet, amikor zöld trutyi (spenót? sóska?) van főtlen krumplival.

Módszerünk áldásos hatásának megfigyeléséhez három fiút választottunk ki, akik már túlvannak az első szerelmi csalódáson, és alig várják, hogy a mi tudományos módszerünkkel végre megtalálják az igazit. Ismerjük meg őket:

1. Engem Aladár Bélának hívnak. A naplóban úgy van, hogy Aladár Béla Cecil, de a Cecilt nem használom, mert az már röhejes lenne. Kedvenc tantárgyam a biosz, szabadidőmben az Összefoglaló Tesztkönyv feladatait oldom meg. Nem, Dénes nem volt a családban.

2. Koczka Kolos vagyok és cés. Hobbim a szinuszos kifejezések egyszerűbb alakra hozása, kedvenc könyvem pedig a Függvénytábla. Olyannyira a szívemhez nőtt, hogy az első húsz oldalt kívülről megtanultam.

3. Láng Edömér vagyok, a barátaimnak csak Edi. Igazából senki se hív Edömérnek, csak apu, amikor vasárnap hajnalban hangoskodok. Olyankor ugyanis ásítva így szól: E dö mér nem hagysz aludni? Ha lesz gyerekem, a Józsi nevet adom majd neki.

-- Előző partneredbe első látásra szerettél bele?

1. Pingpongozás közben láttam meg a nagy őt. Épp a labdát ütötte vissza. Elhatároztam, hogy odamegyek hozzá, és kitárom a szívemet. De mire odaértem, ő már az asztal ellenkező oldalán állt. Azóta nem forgózom.

2. Nem találkoztunk, de tudtam, hogy tetszem neki. Levélben tartottuk a kapcsolatot. Sajnos azonban egy óriási akadály állt szabad szerelmünk útjában: a takarítónők néha olvashatatlanra sikálták a fizikaterem padjait.

3. Egy trafik mellett pillantottam meg. Már akkor tudtam, hogy az enyém lesz. Leperkáltam a 300 Ft-os vételárat, majd megrészegülten szaladtam vele haza. Én, és a Magnum... Csak mi ketten. Én a gyönyörűségtől, ő pedig a hőségtől olvadt el.

-- Mennyire vagy sikeres a lányoknál?

1. Nincs okom panaszra. Amióta igazi férfi lettem, és Old Spice-t használok, csak úgy buknak rám a Spice Girls-rajongók.

2. Sajnos egyre kevésbé. Ma már nem rohannak le olyan lélekszakadva hozzám, amikor megnyomom a tűzriadó-gombot, mint régen.

3. Én a délutáni zugvideózásra esküszök. Amikor a szüleim nincsenek otthon, felhívok magamhoz néhány csajt, és gyerekeknek nem ajánlott filmeket nézünk. Ők nagyon élvezik. Legjobban a Shongoku a szörnyek fogságában c. epizód szokta lázba hozni őket.

Vajon neked kit hoz a jövő? A következő Fregattban megtudhatod, ha időben eljuttatod hozzánk válaszaidat.

1999. május 29.
megjelent az 1999. június 6-i Fregattban
Budaörs, Magyarország.


Ez a lap pts oldalai közül való.