A SuliNet-busz repülőse

A főépület mögött békésen parkoló parabolaantennás buszt két önfeledten repdeső gyerek rajza díszíti. Kelemen Ádám és Osvát Péter, 7. és 6. osztályos tanulók a busszal együtt járják az országot, és népszerűsítikk a SuliNet programot. Munkatársunk Roces-t (Kelemen Ádámot) faggatta.

-- Hogyan értesültél a táborról?

-- Mivel a SuliNetnél dolgozom, a szárligeti kirándulást nekem a minisztérium fizette, amolyan tiszteletbeli meghívott vagyok.

-- Miből áll a munkád?

-- Rajzokat és fényképeket készítenek rólam, újságíróknak nyilatkozom, Péterrel különböző népszerűsítő rendezvényeken veszünk részt. A tavalyi netes tanévnyitón is ott voltam, vagyis inkább az évnyitó jött el az iskolánkba. A nyáron utazom svédországi táborba.

-- Jelentkeztél vagy válogattak erre a feladatra?

-- A számtechtanárom mondta, hogy van ez a lehetőség. Egy fogalmazást kellett beküldeni az internetről. Az iskolánkból nyolcan pályáztak (az egész országból kicsit többen), és közülük engem választottak ki. Péter pedig a tanárom segítségével kapta meg a munkát. Akkor tudtuk meg, hogy mi vagyunk a szerencsések, amikor a SuliNet stábja először megérkezett az iskolánkba.

-- A tanulás mellett, délutánonként szoktál dolgozni?

-- Nem, általában egy héttel előre szólnak, ha van valami munka, de azt, hogy ez konkrétan miből áll, csak a helyszínen tudom meg. Emiatt nem aggódom, mert jól fel vagyok készülve internet és SuliNet témákban, a nekem szegezett keresztkérdésekre eddig mindig meg tudtam felelni.

-- Mit csinálsz a szabadidődben?

-- A Z+ nevű zenés műsort vagy a HBO-t nézem, esetleg számítógépezek (főleg játszom). Hobbim az aggressive görkorcsolya.

-- ??

-- Ez egy szlalomozás és ügyességi gyakorlatok végrehajtása különböző akadálypályákon (ilyen például a mindenki által ismert félkör alakú cső és a síugrósánc-szerű kilövő). Az egri pályán szoktam gyakorolni, és az egyik helyi versenyen ezüstérmet szereztem.

-- A szüleid nem tiltanak el attól félve, hogy kitöröd a nyakad?

-- Mindig mondogatják, hogy vigyázzak magamra, és mivel én ezt teszem, még nem szenvedtem maradandó sérülést a görkori miatt. Ők mindig sisakot és térdvédőt vesznek nekem, de én inkább slide-kerekeket szeretnék. Ezt a két kisebb fajta kereket a két nagyobb rendes közé kell tenni, így könnyebben tudok gördülni a korcsolyával.

-- Mik a terveid a jövőre nézve?

-- Az egri Neumann-gimnáziumban fogok továbbtanulni, és nagykoromban egy nagy számítástechnikai bolt ügyvezető igazgatója leszek, ha minden sikerül.

1998. július
megjelent a SuliNet tábor magazinának 4. számában
Szárliget, Magyarország.


Ez a lap pts oldalai közül való.