Breeze taglista

A Breeze, mint ahogyan a főoldalon is olvasható, egy lelkes magyar Scene-csapat. Hírnevünket a C64-szekció alapozta meg és a PC-szekció öregbíti. A nagyobb magyar party-kon általában előfordulunk, a külföldieken csak a greetings-ben :-). Címlapunkat megtalálod a http://www.inf.bme.hu/~pts/ helyen. BBS ügyben keresd Sasát vagy Fefét az E!CW-n.

Időrendben haladva tehát következzen a

 

C64-szekció

BBT ? lead, c64 code, swap
Bigfoot Borsányi Attila c64 code, pc swap
Janee Horváth V. János c64 code
Mr.Axel Bonyhádi Zsolt c64 code
Blues Bonisch Ádám gfx
TRS Szabó József gfx
Bogyó Zarka Zsolt gfx
Carlos Csordás Gábor msx
Kat'Dam Katona Ádám swap
Roger Csernus László swap

 
summer 1994 BBT (code) and Blues (gfx) formed the group EURA on C64.
later Carlos joined, as a musician.
december 1994 BBT met Janee and Kry of Nuclear Power on the Computer Xmas.
january 1995 EURA and Nuclear Power fusioned, Breeze was born, with the following memberstatus: Janee (lead, code, swap), Kry (music), Carlos (music), Blues (gfx), Tocsa (hardware), KJQ (cover), CVS (cover).
april 1995 Breeze took part on the Scenest'95 paty, where the music compo was won by Carlos, according to non-official informations.
summer 1995 Yeti (cover), Kat'Dam (swap), Mysy (swap), Uri (code) Regi (msx) and TRS (gfx) joined. The first Breeze production, a music collection by Carlos was released.
october 1995 Breeze took part on the Liqid'95 party, where Mr.Axel joined as a coder, while TRS took the lead of the group from Janee.
april 1996 Bigfoot joined Breeze on the Scenest'96 party, as a coder. The first edition of the diskmag Short Circuit was released
spring 1996 The second and third editions of Short Circuit were released, and due to lack of interest, the mag died after three editions.
july 1996 BBT took the lead of the group, while inactive members (Yeti,KJQ, Kry, Tocsa, Mysy and CVS) were removed from the memberlist.
august 1996 Bogyo from the dead Griffith joined as a gfx-man. The coding of the first Breeze demo, called Lone Star, started.
april 1997 The unreleased preview of Lone Star won the democompo on the Scenest'97 party, together with Resourcés Out of Daze. Uri and Regi left the group, while TRS sold his C64, but is still in for friendship (and for his promise to buy a new one).
may 1997 Roger from Ebola joined as a swapper.

 

PC-szekció

Dzsozy Czanka József pc music
Valentine Kátay Bálint member, BBS
Dan Kékesi Dániel raytrace
EplPáj Szabó Péter pc code, internet, journal
Fefe Felföldi Zsolt pc code
Karter Kátai Péter trace, gfx
Gomba ? music
Sasa Sallai Péter lead, pc code, pc swap
Dj Vuk ? ex-member (music)
Amadeus Törley Gábor pc music, soul
Ron ? trace

Most pedig Sasa megvágott csapattörténet-ismertetése következik: C64-en kezdődtek a dolgok... Cvs-t egy lány és rögtön rácáfol arra a megállapításra, hogy aki számítógépes lány, az ronda, legalábbis Sasa szerint jól néz ki. Sasa egy fél év után lépett be, egy országos fizikaversenyen ismerkedett össze BBT-vel. 1996. Scenest. PC-s szekció közben: Bigfoot, Fefe, Karter, Sasa. Fefe megírta a Vision 4k-introt, ami a compon az utolsó előtti lett. Jöjjön ennek a sztorija:

,,Az időhiány igen hatékonyan rontja a minőseget. Lasd Vision. Ezt most elmesélem : (nem azért, hogy Fefét égessem, meg én is hibás voltam benne, csak hogy okuljatok). Szóval a story: 1996 tavaszában jártunk, BBT írt egy partyról, amit Scenestnek hívtak. Kb egy hónap volt addig. Elmentünk Valentineval (haverom) Feféhez. Ő is tudott róla, és mutatott egy 2ks virtual reality (olyan doom szerű) effektet, és mondta, hogy írja tovább. Aztán a party előtti napon újra elmentünk. (Na itt hibás vagyok, néha oda kellett volna menni. csak Fefe baszott messze lakik, és nincs telefonja). Kiderült, hogy ott tart, ahol eddig. Mivel szülei letiltották a partyra menést. Baszott jó. Elkezdjük megdumálni a szüleit. Na végül megy a dolog. Fefe alkot. Még az a tüzes valami az elejére, megtervezünk hozzá néhány polygont, és oké. Otthagyjuk, mert beesteledett. Másnap megyünk. Gépet nem viszünk, mert gondoljuk, majd csak lesz ott is gép valakinek a csapatból, amin még tudunk dolgozni. Bemegyünk, megtaléljuk a Breezeseket. Szabad gép nincs. Pc egy van a Bigfootnál, ő meg egy láma demót alkot haverjával. Valentine haza hoz egy laptopot. Fefe ír. Benne van egy olyan tüzes szarság, egy VR és egy hullámzó lepedő tök fekete hattérrel. És akkor kéne beadni. Szerencsére Bigfoot elintézi, hogy beadhassuk később is. Fefe át Bigfoot gépére, bekerül még egy hátter a hullámos bigyó mögé, és egy glenz vektor a végére valami lepusztult objecttel. Bigfoot közbe' szerzett egy gyereket a Byteteamből, aki adott egy tömörítőt, amivel lenyomtuk az egészet 4k alá. (Ezer köszönet és örök hála neki !) Ekkor beadtuk. Design nem sok, a kód állati profi lett volna, ha van egy kis idő designt vinni bele. De evvel csak utolsó előttiek lettünk. SUXX. Szóval ilyen nem kéne még egyszer, hogy a party előtti napon még azt se tudjuk, mi lesz az introban.''

A Scenest után pedig már csak úgy özönlöttek a Breezebe a jobbnál jobb tagok. Nem okoz meglepetést, hogy ilyen feltételek mellett berobbanás következik! A következő partyt mi nyerjük meg (mármint a compo-kat).

 

Sasa önéletrajza

 

EplPáj (ön)életrajza

Sasa életrajzát olvasva ezt sem lehetett kihagyni. Azt nem árulom el, hogy mikor születtem, cserébe viszont megmondom a személyi számom prímtényezős felbontását: 2*3*13*251*924727. Nem akarom tovább őrjíteni a népet, úgyhogy bevallom: matematikus vagyok. Nem kísérleti, nem elméletni, nem alkalmazott, egyszerűen csak: matematikus. Ez abból áll, hogy matekórán alszom a legtöbbet, anélkül, hogy megbánnám, részt veszek mindenféle országos versenyeken, és benne vagyok az első tízben. Ha igazi matematikus lennék, én nyerném meg őket. De én nem vagyok igazi matematikus. Sokkal rosszabb annál: kóder vagyok!

A helyi bölcsöde, óvoda majd iskola elszenvedése után hetedikes koromban átmentem a már nem jelenlegi iskolámba, ahol 8. osztályban találkoztam Fefével. (Ő addig Sasával járt egy osztályba, egy másik iskolában.) Hosszú, reménytelen, titkolt szerelem szövődött köztünk [Magam előtt látlak, kedves Olvasó, amint felkapod fejed.] és a számítógép között. Mivel az assembly Fefét hamarabb és erőteljesebb módon érintette meg, eddig még második helyen menetelek a sorban, de ötlettáram és közismert szerénységem kimeríthetetlen. Remélem, még idén meg lesz az angol középfokú nyelvvizsga, és az ötösök a bizonyítványban (persze nem mind). Most másodikos gimnazista vagyok, két év múlva a BME-n szeretnék továbbtanulni valami jó kis programozás-félét.

C64-gyel kezdtem, BASIC-ben, majd egy hajszálnyit assemblyben. A lemezcserélgetős játékkorszakot egy 386-os rástartolás követte (SVGA-val, de multimédia nélkül), BASIC, Pascal, assembly volt a sorrend. Azóta már 486-os zakatol a gépházamban, hangkártya, CD, modem és tintapaca-nyomtató teszi kényelmessé az életemet. Az iskolában 286-osok vannak, Novell 3.11-gyel összekötve, úgyhogy, mint egy halott lélek, hazajárok programozni.

A fenti sorok óta persze fejlődött a világ: multimédia, net-elérés, egyetem... De azért szépek voltak a 486-os Pascal-os idők.


Ez a lap pts oldalai közül való.