Lelki segély

Rovatunkban ízelítőt adunk egy korántsem közönséges iskola korántsem koraérett diákjainak lelki gondjaiból és azok megoldásaiból. A levelek és válaszok a Fregatt Diáklapban jelentek meg.

Kedves Doktor úr!

Szerepeltem a pénteki Chippendale show-ban. Meg kell vallanom, önálló számomnak nagy vívódással és kelletlenül kezdtem neki -- bizonyos dolgok aggasztottak. Az első: hogy úgy vélem, az enyém túl kicsi. Ezt a showműsor nézői igen egyértelmű véleménnyilvánítással közölték: A második dolog az, hogy mellkasszőrzetem az utóbbi időben önálló életet él: A lehető legváratlanabb pillanatban (például, mikor az ingemet levettem vetkőzés közben) elkezd hullámzani. Mióta a Chippendale show-ban fölléptem, nem bírok rajongóim -- mostmár csak ex-rajongóim -- szemébe nézni!

Kedves Showműsor-szereplő!

Első problémája elég általános, de kis jóakarattal könnyen gyógyítható. Két kúra is rendelkezésre áll, mindkettő kitűnően alkalmazható Önre. Az első: azt, ami most túl kicsi, megpróbálja megnöveszteni. Ezt egy amerikai kórházban csekély 10000 dollárért elintézik. A második: beletörődik a megváltoztathatatlanba, amennyiben nincs tízezer dollárja. Nem a méret a lényeg!

A második problémájára pedig csak annyit tudok javasolni, hogy hordjon napszemüveget, és ekkor nem kell a rajongói szemébe néznie. Ami pedig a szőrhullámzást illeti, a megoldás kulcsát a hajfixáló használata jelenti. Nagyker boltban vegye, mert sokra lesz szükség.

Kedves Dr. Love!

Remélem, nem zavarom túlságosan, de azért bátorkodom Önhöz fordulni, mert egy nagyon komoly problémával küzd az egyik barátom. (Még egyszer szeretném tehát kihangsúlyozni, hogy a most leírásra kerülő súlyos gond nem az egyém.) Egy anyajegy van a bal lámamnak, izé... a barátom bal lábának a talpán, a nagylábujja alatt. Ez iszonyatosan feltűnő, ha végigmegy az utcán, az összes ember az anyajegyén röhög. Szegény már nem sokáig bírja így az életet... Sajnos, a cipő sem megoldás, mert az a csúúúnya anyajegy egyszerűen átvilágít rajta. Szegény barátom úgy próbálja leplezni ezt a súlyos testi fogyatékosságot, hogy egy fémdobozt hord a lábán... De talán van valami jobb megoldás?

Kedves Levélíró!

Valóban van jobb megoldás. Javaslom, hogy a te, izé... a barátod közlekedjen autóval, így az utcán nem bámulják meg.

Kedves Doktor úr!

Elfújta a szél (a parókám), és akárhogy futottam, nem tudtam utolérni. És most itt állok a rajongók keresztröhögése előtt, magamra maradva, kopaszon. Hová menjek? Mit tegyek?

-- Scarlett

Kedves Scarlett!

Remény mindig van, ne csüggedj! Esetleg feladhatnál egy apróhirdetést a Fregattban (ez itt a reklám helye), hátha valaki megtalálta az elveszett parókádat. Bár, gondolj bele, hogy azóta mennyi mindenen eshetett át, és hogy nézhet ki!

Kedves Dr. Love!

Holnap randim lesz. Ez önmagában még nem probléma, de sajnos nem tudom, mire számítsak, ugyanis a másik fél (nevezzük röviden K. Gabinak) még nem mutatott hajlandóságot nemi identitásának egyértelmű megnevezésére. Eddig még nem találkoztunk, csak chateltünk. Ő nem tudja, hogy nem tudom. Mit tegyek? (Különben öngyilkos leszek.)

Kedves Levélíró!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy hozzám, mint a párkapcsolatok neves szakértőjéhez fordultál. A munkámat azonban nagyban megkönnyíthetted volna, ha már leveled elején meghatározod, hogy Te melyik csoportba tartozol.

Ennek eldöntése azonban nekem (a Nagy Szakértőnek) nem okozott nehézséget, ugyanis mellékállásban grafológus vagyok. UGyanezt javaslom neked is: legközelebb kézírásban chatelj vele!

Doktor úr!

Kérem, sürgősen válaszoljon! A Nagy Őt egy Chippendale Show-n ismertem meg (sajnos egyoldalúan). Csábosan hullámzó mellszőrzete feledhetetlen hatást gyakorolt rám. Nem tudom, érek-e annyit, hogy egy ilyen klassz pasi szóba álljon velem. A bökkenő azonban az, hogy nekem már van barátom. Mit tegyek?

Kedves Szőrbarát!

Mindenképpen tegyél egy próbát (és ha sikerül, írd meg élményeidet, nagyon kiváncsi vagyok rá), de ha mégse jönne össze, ne csüggedj, inkább csempéssz a barátod tusfürdőjébe szőrnövesztő és -hullámosító hormonkészítményt.

 

Andival együtt
megjelent a Fregatt 1999. június 6-i számában
Budapest, Magyarország.


Ez a lap pts oldalai közül való.