Egy különös haláleset (sajnos kacsa)

[ezt a szöveget nem pts írta!] Ma hajnalra virradóan merénylet áldozata lett William H. Gattes, az ismert software cég, a Mircosoft elnöke. Az igazgatóval seattle-i villájában végzett a merénylő golyója. A brutális gyilkosságot nagy kaliberű fegyverrel közvetlen közelről dum-dum golyóval leadott több lövéssel követték el. A rendőrség megfeszített munkája, a nagy erőkkel való nyomozás eredményre vezetett, néhány órán belül rendőrkézre került az elvetemült gyilkos.

Ez volt az egyetlen lehetőség, hogy megakadályozzam a Windoze 2000 és az MS-DOS 9.0 kifejlesztését -- nyilatkozta a zavart agyú merénylő. A szerencsétlen esemény hírére összegyűlt MS-DOS felhasználók haragjától csak a kivezényelt Nemzeti Gárda volt képes megvédeni a gyilkost.

A törvényszéki orvosszakértő véleménye szerint labilis lelki alkatú, könnyen befolyásolható személyiségről van szó, tettét valószínüleg a Windoze applikációk mértéktelen használata váltotta ki. A gyilkosság elkövetésekor erősen beszűkült tudatállapotban volt, de mindazonáltal beszámíthatónak tekinthető, tudatában volt cselekedete súlyának.

A Szövetségi Nyomozóhatóság véleménye szerint egy magányos elmeháborodott tettéről van szó, habár meg nem nevezett forrásból származó értesülések szerint egy ismeretlen telefonáló bejelentette, hogy a tettért az XOR-ral displayre írás ellen küzdő monokróm ösvény nevű ismert terrorszervezet is magára vállalta a felelősséget.

Az elnököt a Mircosoft saját halottjának tekinti. A tragikus eseménytől sokkolt MS-DOS felhasználók temetési bizottság felállítását határozták el, és a temetést egyetlen, az MS-DOS melletti hatalmas tömegdemonstrációvá akarják változtatni. A vasutak és autóbuszközlekedési vállalatok a temetés helyszínére Mircosoft jelzéssel díjmentes különjáratokat indítanak. A temetés helyszínén a Windoze 2000 tíz százalékos árengedménnyel vásárolható.

A NYSE délben bezárt, a részvények jegyzését felfüggesztették. A PC World, a ComputerWorld és a Chip Magazin gyászkerettel jelenik meg, címoldalukon külön cikkekben méltatják az elhunyt érdemeit.

William Henry Gattes századunk kétségtelenül legnagyobb formátumú egyénisége, hiánya valószínűleg hosszú évtizedekig pótolhatatlan űrt hagy maga után a PC-s világban. A Mircosoft név örök szinonimája marad a műszaki tökéletességnek, csúcstechnológiának és az abszolút megbízhatóságnak.

A Mircosoft szoftverek az egyszerű emberekhez is közel hozták a számítástechnikát. Ennek eszköze, az egér, a kis szürke emlősből a mindennapi élet nélkülözhetetlen darabjává vált zseniális invenció már soha nem hagy el minket, naponta az ő hiányára emlékeztet. A Mircosoft szoftverek kompatibilitásuk révén töretlenül haladtak előre a műszaki fejlődés sugárútján, minden újabb verzió a számítástechnika egy újabb mérföldköve volt, addig elképzelhetetlen távlatokat nyitva meg az egyre nagyobb címtartomány, egyre hatalmasabb szabad lemezterületek országútján.

A fejlesztések kemény munkájában William Gattes a legapróbb részleteken is rajta tartotta a kezét, nemegyszer addig megoldhatatlan problémák is a 2x2 egyszerűségével csillantak elő zseniális útmutatásai nyomán. Az aprómunkában is fáradhatatlan volt, de a nagy összefüggések is az ő szüntelenül munkálkodó elméjéből pattantak ki. Éjszaka, míg az egyszerű kódolók az igazak álmát aludták, ő szüntelenül a cég fejlődésének további útjait kutatta. Problémáit mindenki megoszthatta vele, e-mailboxa mindenki előtt nyitva állt, az egész világon csak Bil-ként emlegették.

Az eseményről a Posta is megemlékezik, Bil Gattes bélyegsort bocsátanak ki az orrszarvú és a pillangó képével. A bélyegsort a nagyobb postahivatalokban alkalmi bélyegzővel látják el.

Zwack Péter szerint az ügynek magyar vonatkozásai is vannak, a legújabb geneológiai kutatások ugyanis kiderítették, hogy William Gattes ükapja tulajdonképpen Zalacsőmegyeren született, Kapu Vilmos honvéd törzszászlós, a 48/49-es magyar szabadságharc legendás hőse. Az elnök halála alkalmából részvéttáviratban üdvözölte Charles Simonyi igazgatóhelyettest Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke.

Az IBM nem kommentálta az eseményeket. A DIGITAL cég szóvivője a tőle megszokott mértéktartó stílusban nyilatkozatában azt közölte, hogy Gattes emlékére az NT operációs rendszer eddig elkészült részeit sormintaként kommentben be fogják illeszteni a VMS Alpha chipen futó implementációjába.

Az Intel cég 686-os processzorának tervezőcsoportja is emléket szeretne állítani Gattes-nek, ezért az LFTEXMAMOC (Load Frame Table Entry of Extended Expanded Memory with Auxiliary Memory Overflow bit Clear) utasítás mnemoknikját BG-re változtatják. Az i80686 AVB (Absolutely Very Big) memóriamodellben 99.95GB memóriát képes kezelni, a végleges változat még nem készült el, de már több mint 100000 darabot adtak el belőle, és mértéktartó bennfentesek véleménye szerint máris ipari szabványnak számít. A CPU a forradalmian új Compatibility Mode Bit segítségével a Mircosoft által eddig elkészített szoftverrel változtás nélkül, tárgykód szinten teszi lehetővé az MS-DOS, OS/2, VMS, VM/XA, OS/VS, DOS/VS, GCOS-8, Unix, UNICOS, CP/M és a HT-1080X rendszerek alá fejlesztett programok futtatását. A legújabb fejlesztések, a Canonical Random Stochastic Optimizer és a BitBucket File System elkészülését Gattes már nem érhette meg.

Mindenki Biljének temetésekor 40 millió MS-DOS fog leállni Cannot load COMMAND, system halted üzenettel emlékezve alkotójára.

DR.VIRUS amp BOMB-A


Ez a lap pts oldalai közül való.