Szia, mit adhatok?

Szerkesztőségünk tudomására jutott, hogy a farsangi buli során jelentős adócsalások és visszaélések történtek. A hírt hallva riportereink szigorúan titkos oknyomozásba kezdtek, melynek részeként ,,baráti'' álinterjúra hívták az akkor még mit sem sejtő büféseket.

-- Egy buli sikere éppúgy múlik a szervezőkön, mint a fellépő zenekarakon, ám az előbbiek szorgos táboráról vajmi keveset szól a fáma. Most ezt a hiányt igyekszünk pótolni. Szeretettel üdvözlöm körünkben a farsangi büfé három fáradhatatlan munkatársát, July-t, Petrát és PTS-t. Hogy jött az ötlet, hogy a pult mögé álljatok?

Petra * July-jal a gólyabálon megkezdett hagyományokat folytattuk, így mi ebben a témában veteránnak számítunk.

PTS [] Engem a friss kaja illata csalogatott be, és mindvégig nem tudtam betelni ezzel az érzéssel.

Hallottatok valamit a zeneszámokból?

PTS [] Csak igen keveset, és az elején is nehezen tudtuk eldönteni, hogy amit hallunk, az már a szám-e, vagy még hangolnak.

July o Néha azért fülöncsíptünk pár jobb dalt, én egyszer táncra is perdültem.

Melyik együttes tetszett a legjobban?

PTS [] Kinézetre a Törött Fagolyók. Hozzá kell tennem azonban, hogy nagy sikerüket a koncert alatt illegálisan fogyasztott gyümölcslének köszönhetik.

Petra * Az én kedvencem az Éjféli hajnal A Deformációtól.

July o A Borpincéről nem tudok pártatlan véleményt mondani, mert az énekesükkel való büfé-beli találkozás igen nagy hatással volt rám. Olyan laza volt, hogy majd' szétesett. (Legalább sajtot vágni tud.)

Hogyan értékelitek a jelmezversenyt?

Petra * Nem tudtam választani a róka és a matrózkislány között. A legeredetibbnek mégis a zöld hajsprayt tartottam, bár sötétben minden tehén fekete.

July o Szerintem a zsüri nagyon jól tette, hogy fogyókúrázóknak itélte oda a díjat, és így a torták hozzánk kerülhettek. Ezúton is köszönet érte.

Sikerült zavartalanul lebonyolítani a rendezvényt?

PTS [] Szerencsére komoly incidens nem történt, de sajnos a zenekarok nem mindenkinél arattak egyformán sikert. Például a fölöttünk tartott nyelvtanfolyam résztvevői még az idegen nyelvű zeneszámoktól sem hatódtak meg.

Olvasóink közül sokan tudni szeretnék, hogyan dolgozik egy igazi büfés. Nektek mennyi ideig tart elkészíteni egy szendvicset?

Petra * A hivatalos pályarekordom standard egykilós kenyér esetén, előolvasztott margarinnal és szabvány kvarcórával 34 másodperc. Ebbe a kenyérszeletelés és a felvágott felvágása is beletartozik, bár ezt nem én csináltam.

Igaz, hogy az árakat hasraütésszerűen állapítjátok meg?

July o Egyáltalán nem. A marketing ennél sokkal összetettebb feladat. A szállítónk árainak másfélszerese az alapdíj, de figyelembe kell venni a szavatossági időt, hogy a terméket hűtve kellett volna-e tárolni, és hogy a párizsi szélének hány milliméterén látszanak a fonnyadás nyomai.

PTS [] Az árak testreszabásához empátia is szükségeltetik. Például ha látszik a vevőn, hogy nagyon éhes, akkor megtippeljük, mennyi pénze van, és a felét biztosan elkérjük.

Voltak, akik ingyen kívántak ételhez/italhoz jutni?

Petra * Nem is kevesen. A legtöbben ,,A Lohn megengedte, hogy igyak egy pohárral.'' dumát akarták beadni, nem sok sikerrel.

PTS [] Néhányan megpróbáltak összezavarni a visszaadandót illetően, de szerencsére volt a közelben számológép, így nem tudtak átejteni.

July o Azt utálom a legjobban, amikor hülyének néznek. Feltűnően elemelnek egy kakaóscsigát, mosolyognak, és azt hiszik, hogy nem vettem észre. Persze akinek nem inge, ...

Mi a véleményetek a korrupcióról?

July o ?!

Igaz-e, hogy elhallgatjátok, amit megettetek?

Petra * Fogalmam sincs, miről beszélsz.

Arról, hogy direkt ferdén vágtátok a párizsit, hogy ne kelljen rátenni a kenyérre, és ti ehessétek meg.

PTS [] Erre nincs semmiféle bizonyíték.

És azt mivel magyarázod, hogy a büfé területén hét darab használt kóláspoharat találtunk?

July o Valószínűleg a vevők hagyhatták ott.

Szerinted tehát észrevétlenül bemásztak a pult mögé, majd puszta jótékonyságból a drága pénzen vásárolt üdítőjüket a belső szekrénybe helyezték, mindezt hétszer egymás után? Eközben ti mit csináltatok?

Petra * Éppen a maradék párizsit szeleteltük.

1999. március
megjelent a Fregatt 1999. márciusi számában
Budapest, Budaörs, Magyarország.


Ez a lap pts oldalai közül való.